Nemecko a Poľsko postúpia už v pondelok, ak Anglicko zdolá SR

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 13:21 • 2 min
Nemecko a Poľsko postúpia už v pondelok, ak Anglicko zdolá SR

PARÍŽ - Záverečnými duelmi vyvrcholí v utorok základná C-skupina na futbalových ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). Ukrajinci privítajú v Marseille Poliakov, Severní Íri sa v parížskom Parku princov predstavia proti úradujúcim majstrom sveta Nemcom. Začiatok oboch stretnutí organizátori stanovili na 18.00 h SELČ.

slovakia

left justify in out

Pred tretím hracím kolom v "céčku" majú Nemecko a Poľsko zhodný počet štyroch bodov a sú na najlepšej ceste do osemfinále. Tretie je momentálne Severné Írsko s troma bodmi. Nemecko, Poľsko ani Severné Írsko v skupine už nemôžu skončiť horšie ako na 3. priečke. Pred záverečnými zápasmi v C-skupine je jasné, že na poslednom mieste skončí Ukrajina, ktorá doteraz zaznamenala dve prehry 0:2 s Nemeckom aj Severným Írskom.


"Veľmi sa hanbím. Neviem, ako sa mám vrátiť domov. Neviem, čo mám na to povedať. Toľko sme sa pripravovali na šampionát a po dvoch zápasoch sa pre nás všetko skončilo. Mali sme loptu pod kontrolou dve tretiny duelu, ale nevedeli sme preraziť severoírsku defenzívu," cituje Przeglad Sportowy slová ukrajinskej hviezdy Andrija Jarmolenka. "Zlyhal celý tím, snáď s výnimkou brankára Piatova. Hráčom zrejme viac chodili po rozume nové kontrakty. Nikto si nevie vysvetliť prehru so Severným Írskom," napísal žurnalista Jurij Saj z denníka Fakty a komentáre.


Nemci v doterajšom priebehu zaostávajú za očakávaním, viaceré médiá ich po bezgólovej remíze s Poliakmi podrobili veľkej kritike. "Niekedy zahrám dobre a zvozia ma, inokedy zase nie som spokojný so svojím výkon, strelím gól a píšu o mne v superlatívoch. Musíme prijať kritiku, ale nie všetko, čo sme doteraz urobili, bolo zlé. Severné Írsko sa zameriava predovšetkým na obrancu, bez ohľadu na to, aký je stav. Chceme však zvíťaziť, potom si znova rád prečítam novinové titulky," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová nemeckého útočníka Thomasa Müllera, ktorý na ME doteraz nikdy neskóroval.


Poľsko môže vôbec prvýkrát postúpiť na ME do vyraďovacej fázy. Pri oboch doterajších účastiach na európskom šampionáte, v rokoch 2008 aj 2012, skončilo svoje účinkovanie už základnej skupine bez víťazstva na konte. "Ukrajinci budú hrať o svoju česť, my sa budeme snažiť o dosiahnutie víťazstva. Myslím si, že náš tréner berie tento duel veľmi vážne a určite postaví čo najsilnejšiu jedenástku. My, ktorí nehráme, musíme poctivo trénovať a čakať na šancu, aby sme boli pripravení, keď nás kouč bude chcieť poslať na ihrisko," povedal podľa portálu sport.pl obranca Poliakov Bartosz Salamon.


"Štvorbodoví" Nemci a Poliaci môžu mať za istých okolností postup vo vrecku už v pondelok. Ako je známe, okrem dvoch najlepších mužstiev z každej zo šiestich základných skupín preniknú do osemfinále aj štyria najlepší z tretích miest. Nedeľňajšie duely spôsobili, že 3. tím v konečnej tabuľke A-skupiny Albánsko má na konte tri body. Nemci a Poliaci tak potrebujú na postup v "pondelkovom predtermíne" ešte aspoň jedného účastníka na 3. mieste v ktorejkoľvek skupine, ktorý nezíska viac ako tri body. Najbližšie k tomu môže dôjsť vtedy, ak v "béčku" Anglicko zdolá Slovensko. Mužstvo trénera Roya Hodgsona by sa v takom prípade stalo víťazom skupiny a tím, ktorý by v nej obsadil 3. post, by s určitosťou nemal viac ako tri body. Prípadný triumf "Albiónu" by do osemfinále v predstihu posunul aj Chorvátsko z D-skupiny a Maďarsko z F-skupiny.


Víťazom "céčka" sa stále môže stať ktorékoľvek z trojice mužstiev Nemecko, Poľsko alebo Severné Írsko. Nemci si zaistia najvyššiu pozíciu v skupine, ak v dueli proti Severným Írom získajú aspoň toľko bodov ako Poliaci, pri rovnosti bodov musia mať lepšie skóre. Severní Íri v prípade víťazstva preskočia Nemcov a ak by súčasne Poliaci nezdolali Ukrajincov, stali by sa dokonca víťazmi "céčka". "Čaká nás veľké predstavenie. Nastúpime v Paríži, vo veľkom meste, na fantastickom štadióne, navyše proti majstrom sveta. Čo viac si môžeme priať?" vyhlásil pre Belfast Telegraph severoírsky kapitán Steven Davis.

Tabuľka C-skupiny:
1. Nemecko 2 1 1 0 2:0 4
2. Poľsko 2 1 1 0 1:0 4
3. Severné Írsko 2 1 0 1 2:1 3
4. Ukrajina 2 0 0 2 0:4 0


Doterajšie výsledky v C-skupine:
Poľsko - Severné Írsko 1:0
Nemecko - Ukrajina 2:0
Ukrajina - Severné Írsko 0:2
Nemecko - Poľsko 0:0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies