Nemecko a Francúzsko zaslali list EÚ o potrebe zníženia počtu migrantov

NETKY.SK • 8 December 2015, 14:36 • 2 min
Nemecko a Francúzsko zaslali list EÚ o potrebe zníženia počtu migrantov

BRUSEL - Ministri vnútra Francúzska a Nemecka zaslali spoločný list adresovaný Európskej komisii, v ktorom vyjadrili "pevné presvedčenie", že príliv imigrantov do Európy "by sa mal znížiť".

slovakia

left justify in out

Komisia neoznámila, či na ich list odpovedala.

 

Obaja ministri, Bernard Cazeneuve a Thomas de Maiziere, zároveň prísne zamietli akékoľvek spájanie výrazu "teroristi" s imigrantmi - zároveň však v spoločnom liste apelujú na exekutívu EÚ, aby na "utečeneckú krízu" našla "spoločnú odpoveď".

 

Ich spoločný list bol do Bruselu zaslaný 3. decembra. Cazeneuve a De Maiziere v ňom volajú po "podstatnom posilnení" úloh a operácií agentúry Frontex, ktorej úlohou je dohľad a ochrana vonkajších hraníc EÚ.

 

Nemecký minister vnútra v pondelok na tlačovej konferencii oznámil, že v období od januára do novembra 2015 bolo v Nemecku zaregistrovaných okolo 950.000 žiadateľov o azyl.

 

Pokiaľ ide o Francúzsko, krajina bola síce toho roku menej postihnutá prílivom migrantov, už niekoľko mesiacov však čelí nárastu utečencov v okolí prístavného mesta Calais. Tisíce prisťahovalcov sa z tohto prístavu snažia dostať do Británie.

 

V okolí Calais vybudovali provizórne tábory, ktoré minimálne spĺňajú základné životné podmienky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies