Nemecko a Egypt uzavreli dohodu o spomalení migrácie

NETKY.SK • 28 August 2017, 14:41 • 2 min
Nemecko a Egypt uzavreli dohodu o spomalení migrácie

BERLÍN - Nemecko a Egypt dnes uzavreli dohodu zameranú na spomalenie migrácie do Európy. Ako napísala agentúra AP, ide o súčasť širšej snahy Nemecka spolupracovať s rôznymi krajinami v boji s nekontrolovanou migráciou.

slovakia

left justify in out

Nová dohoda počíta s tým, že Nemecko poskytne Egyptu viac prostriedkov na prevádzkovanie programov zameraných na hľadanie práce a posilní granty podporujúce štúdium Egypťanov v Nemecku, objasnil hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert.

 

Berlín ďalej Káhire pomôže skvalitniť zariadenia pre sýrskych utečencov a ďalších vysídlených ľudí z rôznych končín Afriky a Blízkeho východu nachádzajúcich sa v Egypte.

 

Obe krajiny sa tiež dohodli na užšej spolupráci v boji proti pašerákom ľudí, ktorí ich protizákonne prevádzajú cez Stredozemné more do Európy. Medzinárodná organizácia pre Migráciu (IOM) odhaduje, že od začiatku tohto kalendárneho roka prišlo do Európy okolo 121.000 migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona