Nemeckí zamestnanci Amazonu rozhodli o predĺžení štrajku

NETKY.SK • 17 December 2014, 18:21 • 2 min
Nemeckí zamestnanci Amazonu rozhodli o predĺžení štrajku

BERLÍN - Zamestnanci nemeckých distribučných centier amerického internetového obchodu Amazon sa rozhodli, že predĺžia štrajk za lepšie platové a pracovné podmienky. Amazon napriek tomu tvrdí, že splní všetky vianočné objednávky a doručí ich klientom včas. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nemecká odborová organizácia Verdi vyhlásila v pondelok 15. decembra trojdňový štrajk, do ktorého sa najprv zapojilo päť z deviatich distribučných centier Amazon v Nemecku a v utorok (16.12.) sa k nim pridali aj zamestnanci šiesteho logistického centra v Koblenzi. Do akcie sa zapojilo vyše 2600 ľudí. A dnes sa pracovníci zo štyroch centier rozhodli predĺžiť protestnú akciu až do soboty 20. decembra a zamestnanci skladu v Grabene dokonca až do 24. decembra.
     

Hovorkyňa Amazonu v reakcii na ich rozhodnutie vyhlásila, že spoločnosti štrajk zatiaľ nespôsobil žiadne problémy s plnením objednávok, keďže sa do akcie zapojila len pomerne malá časť z približne 20.000 jej pracovníkov v Nemecku.
     

Amazon zamestnáva v Nemecku, ktoré jeho druhým najväčším trhom po USA, takmer 10.000 ľudí a v predvianočnom období prijal ďalších zhruba 10.000 sezónnych pracovníkov.
     

Odborový zväz Verdi chce americký koncern prinútiť zvýšiť platy zamestnancov v distribučných centrách Amazonu tak, aby boli v súlade s podmienkami, ktoré si dohodli v kolektívnych zmluvách pracovníci ostatných firiem v nemeckom sektore poštových a zásielkových služieb. Amazon to však odmieta a argumentuje, že platy v Nemecku sú na hornej hranici toho, čo je v logistickej branži bežné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies