Nemeckí vyšetrovatelia zadržali jedného manažéra Porsche

NETKY.SK • 21 Apríl 2018, 12:23 • 2 min
Nemeckí vyšetrovatelia zadržali jedného manažéra Porsche

STUTTGART - Po sérii razií v nemeckej automobilke Porsche bol zatknutý jeden manažér. Zatknutie v liste zamestnancom potvrdil šéf Porsche Oliver Blume. Hovorca prokuratúry uviedol, že manažéra zadržali pre riziko úteku alebo snahy zničiť či zatajiť dôkazy.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie sa sústredilo na troch zamestnancov pre podozrenie z podvodu a klamlivej reklamy. Okrem zadržaného manažéra ide o súčasného člena správnej rady a bývalého zamestnanca. Dôvodom vyšetrovanie sú údajné manipulácie s emisiami. Porsche všetky obvinenia odmieta.

 

"Štátny prokurátor obviňuje troch podozrivých a spoločnosť Porsche z toho, že vedeli o nelegálnom systéme riadenia motora," napísal Blume v liste. "Odmietame toto obvinenie a robíme maximum, aby sme veci dali do poriadku." Blume vyzval zamestnancov, aby sa nenechali rozrušiť správami o obvineniach.

 

"Moji kolegovia v rade a ja robíme všetko pre to, aby sme čo najskôr vyjasnili fakty prípadu."

 

Zhruba 200 úradníkov prokuratúry a policajtov v stredu 18. apríla prehľadalo lokality Porsche a sesterského Audi a zabezpečili množstvo informácií. Ďalšie razie sa uskutočnili o deň neskôr.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies