Nemeckí vyšetrovatelia preveria, či útok v Keni plánoval nemecký občan

NETKY.SK • 28 September 2013, 17:47 • 2 min
Nemeckí vyšetrovatelia preveria, či útok v Keni plánoval nemecký občan

BERLÍN - Podľa nemeckého časopisu Focus, ktorý citoval izraelskú tajnú službu Mossad, pomáhal s plánovaním útoku aj občan Bonnu, Andreas "Ahmed Khaled" Müller.

slovakia

left justify in out

Nemeckí vyšetrovatelia sa pridali ku kenským predstaviteľom, ktorí vyšetrujú útok islamských militantov na nákupné centru v Nairobi.

Existujú totiž podozrenia, že najmenej jeden nemecký občan sa zúčastnil na jeho plánovaní. Hovorca nemeckého spolkového ministerstva vnútra dnes potvrdil agentúra DPA, že vyšetrovatelia odleteli do Nairobi.

Podľa nemeckého časopisu Focus, ktorý citoval izraelskú tajnú službu Mossad, pomáhal s plánovaním útoku aj občan Bonnu, Andreas "Ahmed Khaled" Müller. Predstavitelia nemeckých bezpečnostných služieb veria, že Müller patrí do radov komanda aš-Šabáb.

Focus napísal, že Spolkový kriminálny úrad už v polovici minulého roka predpokladal, že organizácia aš-Šabáb pravdepodobne zaútočí proti Keni, Ugande, Burundi, Džibuti a Etiópii. Časopis dodal, že islamistické skupiny zbierali finančné prostriedky v nemeckých mešitách a na spoločenských podujatiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies