Nemeckí rušňovodiči začnú štrajkovať ešte v utorok

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:55 • 2 min
Nemeckí rušňovodiči začnú štrajkovať ešte v utorok

BERLÍN - Odborový zväz strojvodcov nemeckých štátnych železníc vyhlásil v súlade s predošlým oznámením deväťhodinový štrajk so začiatkom v utorok o 21:00 SELČ, ktorý odštartuje nátlakovú kampaň v súvislosti s požiadavkami na zvýšenie miezd o päť percent a skrátenie pracovného času z 39 na 37 hodín týždenne.

slovakia

left justify in out

Podľa pondelňajšieho vyhlásenia by mali členovia zväzu GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer - Odborový zväz nemeckých rušňovodičov) štrajkovať na celom území krajiny. Okrem zlepšenia podmienok pre strojvodcov chcú odborári získať mandát na vyjednávanie v mene ďalších železničiarov, čo vedenie podniku Deutsche Bahn (DB) odmieta. Druhá strana zasa odmieta návrh, aby v platovom spore počkala, kým nemecká vláda nepresadí zákon o štandardizácii miezd.

 

Štrajk na nemeckých železniciach sa bude čiastočne prekrývať so štrajkom pilotov národného leteckého dopravcu Lufthansa v súvislosti s dôchodkami, ktorý sa začne v stredu nadránom a potrvá do štvrtkového večera. Na rozdiel od predošlých protestov sa však bude týkať nákladnej divízie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies