Nemeckí rušňovodiči prisľúbili, že sedem dní nebudú štrajkovať

NETKY.SK • 19 Október 2014, 12:31 • 2 min
Nemeckí rušňovodiči prisľúbili, že sedem dní nebudú štrajkovať

BERLÍN - Cestujúci v Nemecku dostali od rušňovodičov Nemeckej železnice (DB) prísľub, že po štrajku, ktorý sa skončí v pondelok (20.10.) o 04.00 h, budú sedem dní po sebe jazdiť rýchliky a osobné vlaky v krajine podľa grafikonu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom DPA s odvolaním sa na šéfa odborového zväzu rušňovodičov GDL Clausa Weselského.
      

Celoplošný štrajk citeľne zasiahol cestujúcu verejnosť, rušňovodiči začali štrajkovať v sobotu (18.10.) ráno, v deň, keď sa najmä vo východných spolkových krajinách mali vracať zo školských prázdnin rodičia s deťmi a ďalší sa na ne chystali odcestovať. 
      

V sobotu neopustili východiskové stanice dve tretiny diaľkových rýchlikov.
      

Rušňovodiči odmietli v piatok ponuku vedenia na pokračovanie v rokovaniach. Žiadajú najmä zvýšenie miezd o 5 % a zníženie týždenného pracovného úväzku o dve hodiny.
      

Spolkový minister dopravy Alexander Dobrindt žiadal v sobotu od odborárov, aby sa vrátili na rokovania. Poukázal na to, že "keď sú na stole konkrétne ponuky, malo by sa rokovať". Minister nespochybnil právo odborárov na štrajk, ale zdôraznil, že pritom treba obozretne zaobchádzať s tým, čo sa nazýva dôsledky pre postihnutého tretieho, ktorého treba čo možno najviac chrániť pred poškodením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies