Nemeckí predstavitelia sú sklamaní výsledkami referenda v Británii

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 08:10 • 2 min
Nemeckí predstavitelia sú sklamaní výsledkami referenda v Británii

BERLÍN - Nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel vyjadril dnes hlboké sklamanie nad rozhodnutím britských voličov ukončiť členstvo svojej krajiny v Európskej únii. Podľa agentúry DPA tak urobil ešte pred zverejnením údajov, ktoré potvrdili prevahu zástancov tzv. brexitu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Damn! (Dočerta!) Zlý deň pre Európu," komentoval Gabriel na sieti Twitter v tej chvíli ešte neúplné výsledky hlasovania v Británii.

 

Sklamanie nad zverejnenými číslami vyjadril aj nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier.

 

"Správy z Veľkej Británie sú vskutku na pováženie... Vyzerá to na smutný deň pre Európu a Veľkú Britániu," povedal dnes ráno v Berlíne pred odchodom na zasadnutie v Luxemburgu, kde majú ministri EÚ prerokovať dôsledky britského referenda.

 

Podľa DPA bude brexit aj témou sobotňajšieho stretnutia v Berlíne, na ktorom sa zúčastnia ministri zahraničných vecí Francúzska, Nemecka, Talianska, Belgicka, Holandska a Luxemburska ako zakladajúcich krajín Európskeho hospodárskeho spoločenstva (EHS) - predchodcu EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies