Nemeckí poštári štrajkujú proti reorganizačným plánom

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 07:39 • 2 min
Nemeckí poštári štrajkujú proti reorganizačným plánom

FRANKFURT/DÜSSELDORF - Zamestnanci nemeckej poštovej spoločnosti Deutsche Post vo štvrtok už druhý deň štrajkujú na protest proti zámeru rozšíriť v nasledujúcich rokoch služby prostredníctvom nových, slabšie platených doručovateľov.

slovakia

left justify in out

Poštári združení v Zjednotenom zväze poskytovateľov služieb (ver.di) sa tak snažia vyvíjať nátlak na vedenie pred vzájomnými rokovaniami naplánovanými na 14. apríla. Deutsche Post ešte v januári oznámila, že v oblasti balíkových služieb chce do roku 2020 vytvoriť 10-tisíc nových pracovných miest, uchádzači však budú musieť rátať s nižšími platmi, ako majú terajší zamestnanci. Bývalý poštový monopol týmto spôsobom reaguje na skutočnosť, že zatiaľ čo záujem o tradičné listové služby upadá, doručovanie balíkov je na vzostupe vďaka internetovým obchodom. Odborári tvrdia, že plány vedenia sú v rozpore s dohodou, ktorá určuje, do akej miery môže Deutsche Post prenášať svoje výkony na tretie strany, a súhlas podmienili skrátením pracovného času z 38,5 na 36 hodín týždenne.


Podľa údajov ver.di v stredu štrajkovalo vyše 10-tisíc poštových doručovateľov. Deutsche Post hlásila nedoručenie približne šiestich miliónov listov a 3000 balíkov, čo však okrem štrajku spôsobila taktiež víchrica, ktorá v mnohých častiach Nemecka narušila cestnú a železničnú dopravu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona