Nemeckí poslanci sú pripravení podporiť predĺženie pomoci Grécku

NETKY.SK • 26 Február 2015, 12:36 • 2 min
Nemeckí poslanci sú pripravení podporiť predĺženie pomoci Grécku

BERLÍN - Drvivá väčšina nemeckých poslancov z konzervatívnej únie CDU/CSU je pripravená podporiť predĺženie finančnej pomoci Grécku, o čom bude Bundestag hlasovať v piatok 27. februára.

slovakia

left justify in out

Niektorí tak ale urobia veľmi neochotne v obave, že grécka vláda dané sľuby v otázke reforiem nesplní. Informovala o tom agentúra Reuters na základe výsledkov skúšobného hlasovania.

 

V dnešnom skúšobnom hlasovaní bolo z konzervatívneho bloku, ktorý v parlamente predstavuje 311 poslancov CDU kancelárky Angely Merkelovej a sesterskej CSU, proti predĺženiu finančnej pomoci Grécku len 22 poslancov. Ďalších päť sa hlasovania zdržalo.

 

Z SPD, ktorá je s CDU/CSU vo vládnej koalícii a v parlamente má 193 kresiel, sa za predĺženie pomoci Grékom o štyri mesiace postavili všetci poslanci. To znamená, že vládna koalícia bude mať v 631-člennom parlamente v piatok dostatok hlasov na bezproblémové schválenie predĺženia pomoci Aténam. Napriek tomu viacerí nemeckí politici vrátane ministra financií Wolfganga Schäubleho dali v ostatných dňoch najavo pochybnosti, či sa dá novej gréckej vláde veriť, že sľuby v oblasti reforiem skutočne dodrží.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona