Nemeckí poslanci schválili Aténam ďalšiu pomoc

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 09:30 • 2 min
Nemeckí poslanci schválili Aténam ďalšiu pomoc

BERLÍN - Rozpočtový výbor nemeckého parlamentu v piatok súhlasil, aby Európsky mechanizmus pre stabilitu (ESM), tzv. trvalý euroval, uvoľnil Grécku ďalšiu finančnú pomoc.

slovakia

left justify in out

Proti odblokovaniu úveru vo výške 10,3 mld. eur členovia výboru nemali pripomienky, uviedol rozpočtový expert vládnych kresťanských demokratov Eckhardt Rehberg. Na schválenie pomoci zákonodarcov vyzvalo federálne ministerstvo financií po tom, čo grécky parlament minulý týždeň schválil sériu reformných zákonov.

 

Skupina ministrov financií eurozóny odobrila uvoľnenie ďalšej časti núdzovej pomoci pre Grécko v sume 10,3 mld. eur minulý mesiac. Eurozóna zároveň dala Aténam ponuku na zmiernenie dlhov, ktorej súčasťou je predbežný záväzok Medzinárodného menového fondu (MMF), že sa opäť bude podieľať na núdzovej pomoci Grécku. Eurozóna odsúhlasila, že zmiernenie dlhov Aténam ponúkne v roku 2018, ak to bude nevyhnutné.

 

EÚ síce neponúkla okamžité ústupky, ani bezpodmienečne nesľúbila redukciu splátok, ktoré jej Atény musia uhrádzať, ale predložila kritériá pre predĺženie obdobia splatnosti gréckych úverov a pre obdobie odkladu uhrádzania úrokov z úverov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies