Nemeckí piloti zrušili naplánovaný štrajk, chcú ďalšie rokovania s Lufthansou

NETKY.SK • 16 September 2014, 06:45 • 2 min
Nemeckí piloti zrušili naplánovaný štrajk, chcú ďalšie rokovania s Lufthansou

FRANKFURT - Odborové združenie Cockpit zastupujúce nemeckých pilotov odvolalo štrajk, ktorý bol zvolaný na dnes. Dôvodom majú byť pokroky vo vyjednávaní s leteckou spoločnosťou Lufthansa. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Lufthansa pilotom ponúkla nový balíček podmienok ohľadom novej finančnej politiky pre vyplácanie príspevkov pre tých, ktorí sa rozhodnú ísť do predčasného dôchodku. Letecká spoločnosť chcela vyplácanie príspevku svojim pilotom stopnúť. Poupravené podmienky podľa DPA podnietili odborárov prehodnotiť svoje plány na zvolanie štrajku.
      

Hovorca odborového združenie Joerg Handwerg pre spravodajskú agentúru povedal, že Lufthansa prišla so "zmenenou ponukou", ktorá stojí za ďalšie rokovania. Piloti Lufthansy na domovskom letisku spoločnosti vo Frankfurte mali dnes v pláne štrajkovať od 9.00 do 17.00 h. Lufthansa teraz očakáva, že nebude dochádzať k nijakým väčším zmenám v časovom harmonograme letov.
      

Minulý týždeň bola spoločnosť kvôli protestnej akcii svojich pilotov prinútená zrušiť asi 140 letov na letisku v Mníchove. V auguste štrajkovali piloti spoločnosti na letisku vo Frankfurte. Ďalšia protestná akcia bola zorganizovaná pilotmi nízkorozpočtových aerolínií Germanwings, dcérskou spoločnosťou Lufthansy. Lufthansa v súčasnosti čelí silnej konkurencii európskych nízkorozpočtových leteckých spoločností a veľkých aerolínií z Perzského zálivu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies