Nemeckí piloti sa podľa nového zákona podrobia testom na drogy a alkohol

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 13:35 • 2 min
Nemeckí piloti sa podľa nového zákona podrobia testom na drogy a alkohol

BERLÍN - Nemecký parlament na dnešnom zasadnutí prijal zákon zavádzajúci povinné drogové a alkoholové testy pilotov leteckých spoločností. Podľa agentúry DPA ide o reakciu na vlaňajšiu haváriu lietadla spoločnosti Germanwings vo francúzskych Alpách.

slovakia

left justify in out

"Experti po celom svete sa zhodujú na pozitívnych dôsledkoch takýchto kontrol v posilňovaní bezpečnosti a ochrany zdravia v leteckom priemysle," uviedol v prejave v nemeckom parlamente minister dopravy Alexander Dobrindt.

 

V súlade s nariadeniami vyplývajúcimi z prijatého zákona sa nemeckí piloti podrobia testom, ktoré určia, či nie sú pod vplyvom "liekov, alkoholu alebo iných psychotropných látok". Testom sa budú podrobovať buď pred nástupom do kokpitu alebo na základe náhodného výberu.

 

Airbus A320 nízkonákladovej spoločnosti Germanwings, smerujúci z Barcelony do Düsseldorfu, havaroval vlani 24. marca po tom, ako sa druhý pilot Andreas Lubitz zamkol sám v kokpite a lietadlo následne naviedol do masívu francúzskych Álp. Haváriu neprežil nikto zo 150 osôb na palube. Lubitz dlhodobo trpel depresiami a samovražednými sklonmi a obával sa straty zraku, konštatovali francúzski vyšetrovatelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona