Nemeckí manželia a ich malý synček unesení v Jemene v júni 2009 sú mŕtvi

NETKY.SK • 23 September 2014, 19:50 • 2 min
Nemeckí manželia a ich malý synček unesení v Jemene v júni 2009 sú mŕtvi

MESCHWITZ - Nemecký manželský pár a ich synček Simon, ktorí sa stali v júni 2009 obeťami únosu v Jemene, prišli o život.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí v Berlíne o tom na sklonku augusta písomne informovalo príbuzných nezvestných z lužickosrbskej obce Meschwitz na východe Saska.
     

Správu priniesla dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na pastora Reinharda Pötschkeho, švagra zosnulej hlavy rodiny a hovorcu pozostalých.
     

Podľa jeho slov tak príbuzní obetí nadobudli smutnú istotu a môžu vstúpiť do fázy smútku a lúčenia.
     

Manželia Johannes a Sabine, ktorí mali v čase únosu 36 rokov, boli podľa informácií nemeckej diplomacie, ktorá sa odvoláva na spoľahlivé spravodajské zdroje, zavraždení. Ich v čase únosu takmer ročný synček zomrel zrejme na následky nešpecifikovanej infekcie.
     

Únoscovia sa zmocnili v Jemene celkovo päťčlennej nemeckej rodiny, ktorej dospelí členovia pôsobili v službách malej kresťanskej charitatívnej organizácie. Ich dcérky Lydiu a Annu, ktoré majú dnes desať a osem rokov, sa v máji 2010 dostali na slobodu a mohli sa vrátiť do Nemecka.
     

Obe dievčatá komunikovali podľa vtedajších správ medzi sebou po arabsky a oslovovali sa ako Fatima a Sarah. V jemenskom zajatí prežili 11 mesiacov. Osud ich rodičov a jednoročného brata, rovnako ako aj britského inžiniera, ktorých uniesli spolu s nimi 12. júna 2009, dlho nebol známy. Ďalších troch členov ich skupiny, dve Nemky a juhokórejskú učiteľku, našli zabitých tri dni po únose.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona