Nemeckí majstri sveta dostali od prezidenta vavrínový list

NETKY.SK • 10 November 2014, 17:14 • 2 min
Nemeckí majstri sveta dostali od prezidenta vavrínový list

BERLIN - Najvyššie štátne vyznamenanie pre športovcov - strieborný vavrínový list - odovzdal prezident Nemecka Joachim Gauck víťaznému tímu z tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale.

slovakia

left justify in out

Prezident Gauck spoločne s kancelárkou Angelou Merkelovou privítali majstrov sveta na slávnostnej ceremónii v berlínskom Bellevue Palace. Gauck 21 prítomným futbalistom (chýbali Julian Draxler a André Schürrle, ktorí momentálne rehabilitujú) pripomenul, že tento štvrtý titul majstrov sveta je zároveň prvým pre zjednotené Nemecko.

 

Tretí v roku 1990 sa zrodil niekoľko mesiacov pred zjednotením Nemeckej spolkovej a Nemeckej demokratickej republiky. "Ďakujem vám za reprezentáciu krajiny, táto štvrtá majstrovská hviezdička má pre celé Nemecko osobitný význam. Som rád, že som mohol byť v Riu osobne pri tom, keď ste sa stali majstrami sveta. Bol to pre na obrovský zážitok byť ako prezident takmer súčasťou majstrovského tímu," citujú Gaucka nemecké internetové médiá.

 

Kapitán tímu Nemecka na MS v Brazílii Philipp Lahm, ktorý už medzitým ukončil kariéru, poďakoval prezidentovi aj kancelárke za prijatie aj osobnú podporu počas svetového šampionátu. Štvrtý titul Nemecka sa zrodil po deklasovaní Brazílie v semifinále 7:1 a tesnom finálovom triumfe nad Argentínou 1:0 po predĺžení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies