Nemeckí kriminalisti veria v skoré zadržanie útočníka z Berlína

NETKY.SK • 21 December 2016, 08:07 • 2 min
Nemeckí kriminalisti veria v skoré zadržanie útočníka z Berlína

BERLÍN - Pri pátraní po osobe, ktorá spáchala pondelňajší útok na vianočné trhy v Berlíne, je značná šanca, že už čoskoro prinesie očakávaný výsledok. Predseda odborovej organizácie Zväz nemeckých kriminalistov (BDK) André Schulz sa tak vyjadril v utorok večer vo vysielaní televíznej stanice ZDF.

slovakia

left justify in out

Šéf kriminalistických odborov je podľa vlastných slov "pomerne optimistický", pokiaľ ide o možnosť, že sa už v priebehu dneška alebo "v blízkej budúcnosti" verejnosť dozvie o novom podozrivom. Hoci zatiaľ nemohol zverejniť podrobnosti, prezradil, že vyšetrovatelia majú k dispozícii "dobré indície" a "veľmi veľa záchytných bodov".

 

Berlínska polícia uviedla, že ohľadne pondelňajšieho útoku vyhodnocuje viac ako 500 indícií. Podľa Schulza vyšetrovatelia pracujú s výpoveďami svedkov, stopami DNA či odtlačkami prstov, ale aj s údajmi o polohe, ktoré umožňujú identifikovať mobilný telefón páchateľa. "Máme veľa možností, ako nájsť túto osobu," ubezpečil.

 

Po tom, ako polícia pre nedostatok dôkazov prepustila prvého podozrivého, ktorým bol 23-ročný Pakistanec zadržaný blízko miesta útoku, sa vyjadril optimisticky aj nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere. Vo vysielaní ZDF vyjadril očakávanie, že vo vyšetrovaní nastane pokrok.

 

K útoku kamiónom v berlínskej štvrti Charlottenburg, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a 48 zranených, sa prihlásila v utorok teroristická organizácia Islamský štát (IS).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies