Nemeckí exportéri obmedzujú pre brexit vývoz do Británie

NETKY.SK • 10 December 2018, 16:38 • 2 min
Nemeckí exportéri obmedzujú pre brexit vývoz do Británie

BERLÍN - Nemeckí exportéri sa začínajú otáčať Británii chrbtom.

slovakia

left justify in out

Vývoz do Británie sa aktuálne podieľa na celkovom nemeckom exporte už len približne 6 %, pričom v roku 2015 to ešte bolo 8 %, a tento negatívny trend pokračuje, uviedol hlavný ekonóm ING Germany Carsten Brzeski po zverejnení poslednej správy o nemeckom zahraničnom obchode.

 

Spáva bola zverejnená tesne predtým, než Súdny dvor Európskej únie v pondelok rozhodol, že Británia môže jednostranne prerušiť svoj odchod z Európskej únie, ktorý sa riadi článkom 50 Lisabonskej zmluvy.

 

Británia by mala z Únie vystúpiť na konci marca 2019, avšak dohoda o brexite, ktorú dohovorila premiérka Theresa Mayová, s najväčšou pravdepodobnosťou nezíska podporu v parlamente, čo zrejme vyvolá v krajine politický chaos.

 

"Slabé údaje o vývoji obchodu počas letných mesiacov vyvolali pochybnosti o sile nemeckého exportného sektora," uviedol Brzeski.

 

 

"Dnešné údaje priniesli úľavu, tiež však ukázali, že ešte je pred nami dlhá cesta, kým sa tradičný motor rastu opäť rozbehne na plné obrátky," doplnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies