Nemeckí experti predstavia program podpory zamestnanosti matiek malých detí

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 08:38 • 2 min
Nemeckí experti predstavia program podpory zamestnanosti matiek malých detí

BRATISLAVA - Nemecký príklad podpory zamestnanosti žien s maloletými deťmi bude témou pracovných seminárov, ktoré sa v pondelok a utorok (26.-27.6.) uskutočnia v Malackách a Bratislave.

slovakia

left justify in out

Podľa Anny Klimáčkovej z Národného centra pre rovnosť príležitostí môžu byť semináre zdrojom inšpirácií pre programy, ktoré budú môcť mestá či kraje realizovať z Európskeho sociálneho fondu zameraného práve na túto oblasť.

 

"Nemeckí experti predstavia na seminároch program - zosúlaďovanie pracovného a rodinného života, ktorý sa v Nemecku realizuje už 13 rokov v takmer 700 lokalitách,“ informovala Klimáčková. "Je to program, z ktorého profitujú nielen rodiny a deti, ale napríklad aj zamestnávatelia," priblížila.

 

Klimáčková v tejto súvislosti pripomenula, že hoci v súčasnosti na Slovensku rezonujú povzbudivé správy o rekordnom znížení nezamestnanosti, prístup žien s maloletými deťmi k pracovným príležitostiam ostáva naďalej limitovaný. "Napriek tomu, že spoločnosť vyzdvihuje dôležitosť materstva, ženy po materskej dovolenke majú problém zamestnať sa. V porovnaní s bezdetnými ženami ich zamestnateľnosť klesá až o vyše 30 %," uviedla Klimáčková. Upozornila zároveň, že najviac znevýhodnené sú matky samoživiteľky. "Ich zamestnanosť sa pohybuje pod 40 % a vyše 30 % z nich žije v chudobe," spresnila.

 

Semináre organizuje Národné centrum pre rovnosť príležitostí v spolupráci s Friedrich Ebert Stiftung, MPSVR SR a Inštitútom pre štúdium rodiny a práce.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona