Nemeckí atléti sa na YouTube "pustili" do IAAF: Kazíš náš šport

NETKY.SK • 10 August 2015, 13:54 • 2 min
Nemeckí atléti sa na YouTube "pustili" do IAAF: Kazíš náš šport

FRANKFURT - Olympijský víťaz v hode diskom Robert Harting a niekoľko jeho ďalších nemeckých kolegov-atlétov prostredníctvom videa zaveseného na multimediálnom kanáli na YouTube podrobili ostrej kritike Medzinárodnú asociáciu atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

Tá čelí dopingovému škandálu po tom, čo nemecká televízia ARD a britský Sunday Times zverejnili informácie, že tretina medailistov v atletike na olympijských hrách a na majstrovstvách sveta za posledných desať rokov mala podozrivé výsledky krvných testov. Tieto médiá sa dostali k výsledkom 12.000 vzoriek od 5000 športovcov, ktoré majú pochádzať z databázy IAAF, a dali ich preskúmať dvom antidopingovým odborníkom z Austrálie Robinovi Parisottovi a Michaelovi Ashendenovi.

 

 

"Drahá IAAF, nemôžeme ti viac veriť. Kazíš náš šport. Musíme konať a toto je spôsob, ktorým tak činíme," vraví Harting na videu. "Peniaze sú vám prednejšie ako športovci," pridala sa jeho krajanka Kathrin Klaasová. "Chceme súťažiť s čistými športovcami a nie monštrami," nedáva si servítku pred ústa osemstovkár Robin Schembera. Spomínaní športovci sa domnievajú, že IAAF robí málo pre očistenie "kráľovnej športu" od dopingových obvinení. Na konci videa volajú po "čestnosti, integrite a transparentnosti v atletike."

 

Svetová antidopingová agentúra (WADA) oznámila, že jej nezávislá komisia spustí urgentne vyšetrovanie dopingového škandálu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies