Nemeckému novinárovi, ktorý falšoval články, odobrali ocenenia od CNN

NETKY.SK • 20 December 2018, 22:30 • 2 min
Nemeckému novinárovi, ktorý falšoval články, odobrali ocenenia od CNN

BERLÍN - Nemeckému novinárovi Claasovi Relotiusovi, ktorý sa priznal k tomu, že časť svojich článkov si vymyslel alebo zmanipuloval, odobrali dve ocenenia udelené stanicou CNN International. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

CNN International oznámila, že nezávislá komisia, ktorá Relotiusovi v roku 2014 udelila ceny CNN Journalist of the Year a Print Journalist of the Year, sa po odhalení podvodu jednomyseľne zhodla na ich odobratí.

 

Relotius čiastočne sfalšoval najmenej 14 zo 60 článkov, ktoré sa objavili v tlačenom a webovom vydaní týždenníka Der Spiegel. Relotius sa k podvodu priznal a následne podal v redakcii Spieglu výpoveď.

 

 

Ovplyvnené môžu byť aj ďalšie médiá, v ktorých novinár pracoval. Jedným z nich je týždenník Die Zeit, pre ktorého weby Zeit Online, resp. Zeit Wissen Relotius v rokoch 2010-2012 napísal päť článkov; redakcia ich obsah momentálne preveruje.

 

Novinár podľa agentúry DPA sám vrátil ďalšie štyri ocenenia, ktoré získal v rokoch 2013-18.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies