Nemeckému mladíkovi našli v byte 40 kilogramov nedovolenej pyrotechniky

NETKY.SK • 28 December 2016, 18:41 • 2 min
Nemeckému mladíkovi našli v byte 40 kilogramov nedovolenej pyrotechniky

STUTTGART - Nemecké orgány našli pri domovej prehliadke na juhu krajiny nedovolené druhy pyrotechniky v celkovom množstve približne 40 kilogramov.

slovakia

left justify in out

Cieľom nemenovaného 24-ročného muža nebolo spáchať útok, ale zmiešaním s rôznymi chemikáliami vyrobiť ohňostroje s "údernejším" účinkom, informovala dnes hovorkyňa Colného pátracieho úradu v Stuttgarte.

 

Okrem samotných kusov pyrotechniky, ktoré už boli sčasti rozobraté, sa v byte mladíka nachádzalo aj viac ako sedem kilogramov chemikálií skladovaných voľne v nádobách či vreckách. Pri domovej prehliadke v polovici decembra našli taktiež odpaľovacie zariadenie, časový spínač a kovové raketové motory.

 

Podľa zverejnených informácií bola navyše zistená prítomnosť drog a viaceré porušenia zákona o zbraniach. Ďalšie podrobnosti hovorkyňa neprezradila s odôvodnením, že vyšetrovanie je zatiaľ iba v začiatočnej fáze.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies