Nemeckej armáde chýbajú pre misiu NATO okrem tankov aj vesty či stany

NETKY.SK • 19 Február 2018, 06:34 • 2 min
Nemeckej armáde chýbajú pre misiu NATO okrem tankov aj vesty či stany

BERLÍN - Nemeckej armáde chýbajú na nasadenie v silách rýchlej reakcie NATO v budúcom roku nielen tanky, no tiež nepriestrelné vesty, zimné oblečenie a stany.

slovakia

left justify in out

Členovia nemeckého parlamentu reagovali na správu pobúrene. Takéto nedostatky v zásobovaní, najmä pri dôležitom projekte Severoatlantickej aliancie, "nemôžu byť a nebudú akceptované", uviedol expert Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) na obranu Fritz Felgentreu.

 

Aj poslanec Kresťanskosociálnej únie (CSU) Florian Hahn žiada vyriešenie materiálových nedostatkov tak, ako je to napísané v koaličnej zmluve. O škandále vo vzťahu k vojakom a zahanbení voči spojencom z aliancie hovorila expertka na obranu zo Slobodnej demokratickej strany (FDP) Marie-Agnes Stracková-Zimmermannová. "To, že chýba dokonca aj základné vybavenie ako ochranné vesty a zimné oblečenie, ukazuje, v akom žalostnom stave sa Bundeswehr v dôsledku úspor medzičasom ocitol," vyhlásila. FDP preto podľa nej na najbližšom zasadnutí výboru pre obranu požiada o vytvorenie podvýboru, ktorý by sa zaoberal "touto škandalóznou situáciou".

 

NATO založilo v roku 2014 sily rýchleho nasadenia. Začiatkom roka 2019 v nich prevezme vedúcu rolu práve Nemecko. Nemecké ozbrojené sily na to však v súčasnosti nemajú dostatok bojových tankov pripravených na prevádzku. Už minulý pondelok nemecké ministerstvo obrany pripustilo, že pripravenosť Bundeswehru "nie je všeobecne uspokojivá".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies