Nemeckého starostu vyšetrujú pre očkovanie proti koronavírusu

NETKY.SK • 23 Február 2021, 06:39 • 2 min
Nemeckého starostu vyšetrujú pre očkovanie proti koronavírusu

BERLÍN - Nemeckí prokurátori prehľadali kanceláriu starostu nemeckého mesta Halle.

slovakia

left justify in out

 Stalo sa tak v rámci vyšetrovania, ktoré vyvolalo očkovanie starostu Bernda Wieganda a ďalších politikov proti ochoreniu COVID-19, napriek tomu že na to nemali nárok. Očkovanie si vyžiadalo ostrú kritiku. Wiegand ho ospravedlňoval viacerými dôvodmi, okrem iného tým, že mestská jednotka pre katastrofy a rada musia počas pandémie zostať funkčné.

Prokuratúra v Halle v pondelok uviedla, že Wieganda vyšetrujú pre podozrenia zo sprenevery vakcín. Okrem jeho kancelárie sa prehliadky uskutočnili aj na miestnom zdravotníckom úrade a vo vakcinačnom centre.

 

imgimg

Nemecko má viacstupňový prioritný zoznam pre očkovanie, ktorý sa začína najzraniteľnejšími a staršími ľuďmi. Vakcinačný program v krajine je zatiaľ v skorom štádiu. Vládni predstavitelia a ani ďalší administratívni úradníci na popredných priečkach nie sú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies