Nemeckého prokurátora chránia špecialisti po hrozbách fyzickej likvidácie

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 08:11 • 2 min
Nemeckého prokurátora chránia špecialisti po hrozbách fyzickej likvidácie

LIPSKO - Viacerí špecialisti zo saského krajinského kriminálneho úradu poskytujú v súčasnosti ochranu prokurátorovi, ktorý čelil písomným hrozbám likvidácie v súvislosti s účasťou na procese okolo spútania istého 21-ročného Iračana v nemeckom meste Kamenz v okrese Bautzen (Budyšín).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes magazín Exakt Stredonemeckého rozhlasu a televízie (MDR). Predmetné súdne pojednávanie v pondelok nečakane pozastavili.

 

Krajinské saské ministerstvo vnútra potvrdilo, že prokurátora niekoľko dní pred vytýčeným termínom procesu cestou domov prenasledovali a urážali neznáme osoby, ktoré sa mu aj vyhrážali.

Operatívne centrum saskej polície, ktoré má na starosti okrem iného aj extrémizmus, sa už ujalo vyšetrovania kauzy.

 

V procese, ktorý krátko po otvorení pozastavili, sa štvorica obžalovaných zodpovedala z obmedzovania osobnej slobody v súvislosti so spútaním Iračana v Arnsdorfe v okrese Budyšín z mája 2016.

 

V zdôvodnení pozastavenie procesu sudca okrem iného uviedol, že na trestnom stíhaní nejestvoval verejný záujem. Toto rozhodnutie ostro kritizovali saská Rada pre utečencov, ako aj krajinská organizácia Zelených.

 

Spomínaného Iračana, ktorý bol podľa mediálnych informácií psychicky chorý, našli pred týždňom mŕtveho v zalesnenej oblasti v Dorfhaine. Súdna pitva preukázala, že zomrel v januári na následky podchladenia. Vyšetrovatelia vylúčili použitie násilia voči zosnulému, ktorý mal vypovedať v pozastavenom procese ako svedok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona