Nemeckého prezidenta Gaucka zasiahla škrupina z vajca, vzal to s humorom

NETKY.SK • 17 November 2014, 19:08 • 2 min
Nemeckého prezidenta Gaucka zasiahla škrupina z vajca, vzal to s humorom

PRAHA - Nemeckého prezidenta Joachima Gaucka nezasiahlo v Prahe na Albertove vajce, ale iba škrupina z rozbitého vajíčka, ktoré trafilo českého prezidenta Miloša Zemana, citovala televízia ČT24 nemeckú ambasádu.

slovakia

left justify in out

Podľa ambasády vzal prezident Gauck incident s humorom a Miloš Zeman sa mu následne ospravedlnil. Povedal mu, že vajcia boli určené preňho, uviedla Česká televízia..
   

Odporcovia českého prezidenta Miloša Zemana sprevádzali dnes popoludní jeho prejav v Prahe na Albertove, kde spoločne s prezidentmi Slovenska, Nemecka, Maďarska a Poľska odhalil pamätnú dosku k udalostiam zo 17. novembra 1989, hlasným piskotom a skandovaním. Jedným z vajec, ktoré hádzali na pódium, trafili do hlavy nemeckého prezidenta Joachima Gaucka, informoval server Novinky.cz.

 

Podľa hovorcu Pražského hradu Jiřího Ovčáčka bol Gauck otrasený, ale v programe pokračoval. Ochranka sa pokúšala chrániť prezidentov na pódiu pred letiacimi predmetmi dáždnikmi, ale niektoré tam aj tak dopadli.
     

Ovčáček v reakcie na akcie proti M. Zemanovi povedal, že sloboda vyjadrovania, za ktorú sa 17. novembra protestovalo, platí aj pre prezidentov. Podobné protesty sa uskutočnili aj v Brne, Ostrave a ďalších miestach krajiny.
     

Predseda hnutí ANO Miloš Babiš označil protest na pražskom Albertove za hanebný. "Urobili sme si hanbu pred celou Európou". Povedal, že nemali protestovať na akcii za prítomnosti prezidentov ďalších štyroch krajín, podľa neho mali ísť skôr na Hrad, uviedli Novinky.cz.

     

Od 18. hodiny znel na zaplnenom Václavskom námestí verejný koncert Českého rozhlasu k 17. novembru nazvaný Znovu 89, na ktorom vystúpili napríklad Vladimír Merta, Jiří Suchý, Michael Kocáb a ako osobitný hosť Jaroslav Hutka. Koncert bol súčasťou Festivalu slobody, podobne ako rozličné filmy, výstavy, projekcie, prednášky i divadelné predstavenia, informoval Radiožurnál Českého rozhlasu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies