Nemeckého prezidenta privítali v Južnej Kórei s vojenskými poctami

NETKY.SK • 12 Október 2015, 09:00 • 2 min
Nemeckého prezidenta privítali v Južnej Kórei s vojenskými poctami

SOUL - S plnými vojenskými poctami privítala dnes v Soule juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje nemeckého prezidenta Joachima Gaucka pred ich rokovaním, ktoré by sa podľa očakávaní malo sústrediť na obchod a vzťahy so Severnou Kóreou. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pri rozhovoroch za zatvorenými dverami budú Gauck a Pak zrejme hovoriť o nádeji na prípadné zjednotenie oboch kórejských štátov, ktoré boli rozdelené pred 70 rokmi, po druhej svetovej vojne.


Gauck má v utorok v programe naplánované stretnutie s utečencami zo Severnej Kórey - krajiny, ktorá je izolovanou politickou diktatúrou.


Očakáva sa tiež, že počas návštevy Južnej Kórey vyzve najvyšší nemecký predstaviteľ na návrat k medzinárodným rokovaniam o severokórejskom jadrovom programe. Ďalší dialóg so Severom je lepší než "prehlbujúca sa konfrontácia", citovali dnes Gaucka juhokórejské noviny Čungang ilbo.


Nemecký prezident, ktorého sprevádza obchodná delegácia, sa v utorok zúčastní na otvorení nemecko-juhokórejskej obchodnej konferencie.


V stredu odletí Gauck do Ulanbátaru na rokovania s mongolskými predstaviteľmi.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies