Nemeckého občana odsúdili na trest smrti za pašovanie drog

NETKY.SK • 14 September 2013, 06:23 • 2 min
Nemeckého občana odsúdili na trest smrti za pašovanie drog

KUALA LUMPUR/BERLÍN - Nemeckého občana odsúdili v malajzijskom štáte Selangor za pašovanie drog na trest smrti obesením. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

40-ročného muža, ktorý akúkoľvek svoju vinu popiera, zadržali v januári 2011 na letisku v hlavnom meste Kuala Lumpur po tom, ako v jeho batožine našli 1,5 kilogramu metamfetamínu.

Nemecká spolková vláda chce urobiť maximum pre to, aby sa poprava neuskutočnila. Berlín sa celosvetovo zasadzuje za zrušenie trestu smrti, poznamenala hovorkyňa tamojšieho rezortu zahraničných vecí. Nemecká ambasáda v krajine juhovýchodnej Ázie sa prípadom zaoberá už od zadržania krajana.

Podľa informácií, ktoré priniesla malajzijská agentúra Bernama, Nemec v súdnej sieni vypovedal, že tašku, v ktorej sa našli drogy, prepravoval z poverenia istého známeho zo Sýrie s tým, že ju mal odovzdať jeho priateľke. Sudkyňa však túto argumentáciu obžalovaného, ktorý je podľa novín Star rodákom z Toga, neprijala.

V júni došlo v inom procese v Malajzii k oslobodeniu dvoch nemeckých občanov obvinených takisto z pašovania drog. Ich marockého známeho však tamojšia justícia odsúdila na trest smrti, pretože prepravil do krajiny takmer sedem kilogramov metamfetamínu. Trojicu týchto mužov vo veku 26-27 rokov zadržali začiatkom roka tiež na letisku v Kuala Lumpure.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona