Nemeckého konvertitu na islam odsúdili za nevydarený bombový útok na doživotie

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 16:36 • 2 min
Nemeckého konvertitu na islam odsúdili za nevydarený bombový útok na doživotie

DÜSSELDORF- Marco G., nemecký konvertita na islam, bol dnes uznaný za vinného z podniknutia nevydareného bombového útoku v západonemeckom meste Bonn a z plánovania atentátu na pravicového politika Markusa Beisichta.

slovakia

left justify in out

Súd v Düsseldorfe udelil doživotné väzenie Marcovi G., ktorého celé meno nezverejnil vzhľadom na nemecké zákony na ochranu súkromia. Zároveň rozhodol, že muž nemôže byť po 15 rokoch podmienečne prepustený, čo je v Nemecku v prípade odsúdenia na doživotie obvyklé.

 

Enea B., Koray D. a Tayfun - komplici Marca G. pri plánovaní atentátu na Beisichta, šéfa protiislamskej strany v západonemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko - dostali tresty odňatia slobody od deväť a pol roka do 12 rokov.

 

Polícia našla 10. decembra 2012 výbušné zariadenie na nástupišti hlavnej železničnej stanice v Bonne. Ne zneškodnenie bomby použila prístroj s vodnými nábojmi.

Na výbušnom zariadení, ktoré však nemalo funkčnú rozbušku a preto nemohlo explodovať, sa našla DNA manželky Marca G. a jeho syna.

 

Dnešné pojednávanie bolo už 155. dňom súdneho procesu, na ktorom vypovedalo 157 svedkov a 27 odborníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona