Nemeckého exkancelára Schmidta prepustili z nemocnice, operácia bola úspešná

NETKY.SK • 17 September 2015, 18:34 • 2 min
Nemeckého exkancelára Schmidta prepustili z nemocnice, operácia bola úspešná

HAMBURG - Bývalého nemeckého kancelára Helmuta Schmidta, ktorý bol od 1. septembra hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti Asklépiovej kliniky v Hamburgu, kde sa podrobil úspešnému chirurgickému zákroku, prepustili dnes na vlastnú žiadosť do domáceho liečenia.

slovakia

left justify in out

Starostlivosť o prominentného pacienta je zabezpečená, informovali nemecké i rakúske médiá. Špecialisti Schmidtovi odstránili pri zákroku krvnú zrazeninu, ktorá predtým upchala cievu na jeho pravej dolnej končatine. Profesor Karl-Heinz Kuck ešte 2. septembra informoval, že u 96-ročného nestora nemeckej politickej scény sa podarilo obnoviť krvný obeh v pravej nohe.


Už začiatkom augusta strávil tento významný predstaviteľ Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) niekoľko dní v nemocnici. Vtedy médiá informovali, že za jeho zdravotnými problémami bol nedostatok tekutín. Helmut Schmidt, ktorý bol nemeckým spolkovým kancelárom v rokoch 1974-1982, zostal vášnivým fajčiarom aj v pokročilom veku. Napriek zákazu fajčenia vo verejných priestoroch, ktorý platí v Nemecku, si Schmidt ako mimoriadne populárny a stále spoločensky angažovaný občan mohol zapáliť aj počas naživo vysielaných televíznych interview.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies