Nemecké železnice plánujú využiť bezpilotné stroje proti sprejerom

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 10:44 • 2 min
Nemecké železnice plánujú využiť bezpilotné stroje proti sprejerom

BERLÍN - Najväčšia nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) plánuje využívať malé bezpilotné stroje, ktorými chce bojovať proti poškodzovaniu svojich súprav sprejermi.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť potvrdila skúšobné lety vrtuľníkových strojov, ktoré dokážu vyhotovovať zábery so špeciálnou termotechnológiou a vo vysokom rozlíšení. Stroje dokážu lietať vo výške 150 metrov a dosiahnuť rýchlosť 54 kilometrov za hodinu. Ich úlohou bude dokumentovať poškodzovanie vozňov Deutsche Bahn a zhotovené fotografie spoločnosť následne použije ako dôkazné materiály proti páchateľom. Sprejeri mali nemeckej spoločnosti minulý rok spôsobiť škody na majetku šplhajúce sa až k ôsmim miliónom eur.

Bezpilotné stroje ovládané diaľkovo však bude DB môcť používať iba v rámci svojich priestorov, kde sú sprejeri najaktívnejší. Dôvodom je zákon, ktorý zakazuje výrobu videozáznamov na verejných miestach. Na normu doplatila aj spoločnosť Google, ktorá musela v rámci svojho programu Street View scenzurovať množstvo svojich záberov. Tisíce Nemcov sa totiž sťažovali na narušenie súkromia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies