Nemecké úrady vyšetrujú deväť islamských extrémistov pre plánovanie vrážd

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 08:31 • 2 min
Nemecké úrady vyšetrujú deväť islamských extrémistov pre plánovanie vrážd

BERLÍN - Nemecké úrady vyšetrujú deväť islamských extrémistov pre podozrenie z plánovania vraždy dvoch ľudí, pretože nesúhlasili s ich výkladom islamu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v spolkovej krajine Brémy uviedla, že v rovnomennom meste na severe Nemecka prehľadali dnes ráno na základe tipu desať lokalít. Na ranných raziách sa zúčastnilo okolo 200 policajtov.

 

Nemenovaní podozriví sú podľa vyšetrovateľov vyznávači salafizmu. Úrady ich v dvoch prípadoch podozrievajú z vážneho ublíženia na zdraví a z plánovania zabitia dvoch osôb, "ktoré si odlišne vykladali korán a život v súlade s islamom", uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry.

 

Vyšetrovatelia podozrivých po zistení ich identity prepustili, pretože doteraz zhromaždené dôkazy nestačia na vydanie zatykača, uviedla agentúra DPA.

 

Salafizmus je extrémistické hnutie sunnitského islamu, ktoré hlása striktný výklad moslimského práva šaría. Úrady odhadujú, že v Nemecku žije 8000 jeho vyznávačov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies