Nemecké úrady evidujú výrazný pokles žiadateľov o azyl z Kosova

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 15:31 • 2 min
Nemecké úrady evidujú výrazný pokles žiadateľov o azyl z Kosova

BERLÍN - Počet Kosovčanov, požadujúcich azyl v Nemecku, sa oproti rekordne vysokým číslam zo začiatku tohto roka prudko znížil. Napísal do dnes nemecký denník Rheinische Post.

slovakia

left justify in out

Začiatkom februára prijali nemecké úrady zhruba 1500 žiadostí od kosovských utečencov denne, pričom dnes sa tento počet pohybuje iba na úrovni 100 žiadostí denne, napísali regionálne noviny Rheinische Post s odvolaním sa na prezidenta nemeckého Spolkového úradu pre migráciu a utečencov (BAMF) Manfreda Schmidta.

 

"Ľudia pochopili, že nemecký azylový systém nie je riešením ich ťažkej ekonomickej situácie v Kosove," povedal Schmidt.

 

Zníženie počtu kosovských utečencov na území Nemecka sú podľa neho dôkazom úspechu sústredenej činnosti nemeckých azylových úradov pri posudzovaní žiadostí, ako aj informačný program v Kosove.

 

Žiadosť o azyl v Nemecku podalo v januári 3630 Kosovčanov, čo bolo o 85 percent viac ako vlani v decembri, pričom vo februári sa tento počet ešte zvýšil - na 7000. Takmer všetky žiadosti však nemecké úrady zamietli s odôvodnením, že toto územie bývalej Juhoslávie, i keď mimoriadne chudobné, neprenasleduje svojich občanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona