Nemecké spoločnosti chcú rozšíriť podnikanie v Rusku

NETKY.SK • 29 Október 2016, 13:58 • 2 min
Nemecké spoločnosti chcú rozšíriť podnikanie v Rusku

MOSKVA - Nemecké spoločnosti chcú aj napriek recesii a sankciám rozšíriť svoje podnikanie v Rusku.

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumu Zahraničnej obchodnej komory (AHK) v Moskve približne štvrtina respondentov plánuje vybudovať v Rusku nové fabriky a investície odhadujú celkovo na 198 miliónov eur. Viac než 90 % uviedlo, že mienia pokračovať v podnikaní v Rusku, pričom v podobnom prieskume na jar to bolo 76 %.

 

Ako ďalej informuje agentúra DPA, ruská vláda chce pomocou lepších investičných podmienok prilákať zahraničných výrobcov. Na druhej strane Moskva stanovila prísne podmienky pre prístup k verejným súťažiam. "Firmy majú dve možnosti: buď stratia tento trh, alebo tu začnú vyrábať," uviedol šéf AHK Matthias Schepp.

 

Rusko od roka 2014 zápasí s hlbokou krízou. Hrubý domáci produkt vlani klesol o 3,7 % a situáciu zhoršujú aj západné sankcie pre konflikt na Ukrajine. Viac než polovica respondentov v budúcom roku očakáva mierne zotavenie ruského hospodárstva a sankcie už nepovažujú za najdôležitejší faktor. Napriek tomu 86 % opýtaných firiem podporuje zmiernenie alebo úplne zrušenie sankcií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona