Nemecké prieskumné lietadlá čoskoro dorazia na základňu Incirlik

NETKY.SK • 4 December 2015, 16:08 • 2 min
Nemecké prieskumné lietadlá čoskoro dorazia na základňu Incirlik

ANKARA - Na leteckú základňu Incirlik na juhu Turecka čoskoro dorazia nemecké prieskumné lietadlá, ktoré majú podporiť koaličné operácie proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes turecký premiér Ahmet Davutoglu, ktorého citovala agentúra Reuters.


Davutoglu to uviedol niekoľko hodín po tom, ako nemecký parlament schválil účasť nemeckých ozbrojených síl na vojenskej operácii západnej koalície proti IS v Sýrii.


Poslanci Spolkového snemu súhlasili s tým, aby Nemecko na tento účel poskytlo maximálne 1200 vojakov, šesť prieskumných lietadiel Tornado, jedno tankovacie lietadlo, satelitnú techniku a fregatu. Nemecké lietadlá sa však nezúčastnia na bombardovaní cieľov v Sýrii.


Podľa agentúry AP by nemecké stroje Tornado a tankovacie lietadlo mali doraziť na leteckú základňu Incirlik už na budúci týždeň, plne akcieschopné však budú až v januári budúceho roka.


Čoskoro by mala do východnej časti Stredozemného mora priplávať aj fregata nemeckého námorníctva, ktorá sa však taktiež nebude aktívne zapájať do bojových operácií. Jej úlohou bude chrániť francúzsku lietadlovú loď Charles de Gaulle operujúcu pri brehoch Sýrie.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies