Nemecké odbory vyzývajú na štrajk zamestnancov Amazonu

NETKY.SK • 12 December 2014, 18:55 • 2 min
Nemecké odbory vyzývajú na štrajk zamestnancov Amazonu

BERLÍN - Nemecká odborová organizácia Verdi sa už vyše roka snaží dotlačiť internetový zásielkový obchod Amazon za rokovací stôl. Svoju snahu chce podporiť štrajkom, ktorý prichádza v najcitlivejšom období. Informoval o tom denník Handelsblatt.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci by mali preprušiť prácu od pondelka (15.12.) do stredy (17.12.) v piatich lokalitách. Podľa Verdi sa štrajky začnú nočnou zmenou z nedele na pondelok v najväčšej nemeckej prevádzke Amazonu v Bad Hersfelde. Ostatné centrá sa pripoja v pondelok na začiatku rannej zmeny a štrajky sa majú skončiť v stredu popoludňajšou zmenou.
     

Odborári tvrdia, že spoločnosť, ktorá v Nemecku zamestnáva takmer 10.000 ľudí, chce sama diktovať pracovné podmienky. "Amazon stále kategoricky odmieta právo zamestnancov na kolektívnu zmluvu a odbory považuje za zbytočné," povedala členka predstavenstva Verdi Stefanie Nutzenbergerová. 
     

Podľa jej slov štrajky nemajú poškodiť klientov, ale Amazon ako zamestnávateľa. Napriek tomu upozorňuje, aby klienti nečakali s objednávkami do poslednej chvíle, pretože omeškania nie sú vylúčené. Amazon nedávno zdôraznil, že dodrží svoje záväzky a navzdory štrajku dodá zásielky včas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona