Nemecké ministerstvo obrany preveruje obvinenia zo zneužívania na vojenskej základni

NETKY.SK • 30 Január 2017, 17:23 • 2 min
Nemecké ministerstvo obrany preveruje obvinenia zo zneužívania na vojenskej základni

BERLÍN - Nemecké ministerstvo obrany vyšetruje obvinenia zo zneužívania, ku ktorému malo dôjsť na vojenskej základni pri meste Pfullendorf v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Vojaci a vojačky tam údajne boli vystavovaní šikanovaniu a sexuálnemu obťažovaniu.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva obrany Jens Flosdorff dnes uviedol, že vo veci bolo začaté disciplinárne konanie a sedem príslušníkov ozbrojených síl bolo postavených mimo službu. Prokuratúra preveruje, či proti nim podá obžalobu. Podľa Flosdorffa sa vyšetrovanie sústreďuje na obvinenia v rámci troch navzájom nesúvisiacich prípadov zneužívania, pričom niektoré z nich sú už tri roky staré.

 

Obvinenia sú "nehorázne a odpudzujúce a rozhodne nie sú dobrou reklamou pre nemecké ozbrojené sily", dodal Flosdorff s tým, že s výsledkami predbežného vyšetrovania budú oboznámení aj poslanci nemeckého parlamentu.

 

Základňu v Pfullendorfe ešte tento týždeň plánuje navštíviť aj náčelník generálneho štábu nemeckých ozbrojených síl (Bundeswehr), ktoré majú v súčasnosti takmer 178.000 príslušníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies