Nemecké ministerstvo avizuje, že ekonomika krajiny bude pokračovať v robustnom raste

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 13:02 • 2 min
Nemecké ministerstvo avizuje, že ekonomika krajiny bude pokračovať v robustnom raste

BERLÍN - Nemecká ekonomika bude pokračovať v robustnom raste aj v nasledujúcich mesiacoch.

slovakia

left justify in out

Verejné aj súkromné výdavky sa totiž ďalej výrazne zvyšujú a aj export mierne stúpa. Uviedlo to dnes nemecké ministerstvo hospodárstva (MH) vo svojej najnovšej správe, ktorú aktualizuje každý mesiac.

 

Solídne zvýšenie výkonu nemeckej ekonomiky v prvých troch mesiacoch roka, medzikvartálne o 0,6 %, sa totiž odrazilo na raste zamestnanosti. Nové pracovné miesta pribudli v takmer všetkých sektoroch hospodárstva, skonštatovalo ministerstvo, ktoré očakáva, že sezónne upravená miera nezamestnanosti vďaka tomu v tomto kvartáli opäť klesne.

 

Nemecká ekonomika začala tento rok dobre, uvádza sa v dokumente, podľa ktorého by mal rast hospodárstva pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch a solídnym tempom. Všetky ekonomické ukazovatele sa totiž držia na vysokej úrovni.

 

Aj globálna ekonomika tento rok ožila a zrýchľuje oproti vlaňajšku, čo pomáha nemeckému exportu. Ministerstvo pripomína, že príslušné ukazovatele už signalizujú mierne zvyšovanie nemeckého vývozu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies