Nemecké firmy v USA oceňujú podnikateľské podmienky v krajine

NETKY.SK • 4 December 2012, 08:00 • 2 min
Nemecké firmy v USA oceňujú podnikateľské podmienky v krajine

Nemecké firmy v USA oceňujú podnikateľské podmienky v krajine - Svet Nemecké firmy, ktoré podnikajú v Spojených štátoch, sú s podnikateľskými podmienkami v krajine veľmi spokojné. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na výsledok najnovšieho priesku

slovakia

left justify in out

img

Nemecké firmy, ktoré podnikajú v Spojených štátoch, sú s podnikateľskými podmienkami v krajine veľmi spokojné. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na výsledok najnovšieho prieskumu Nemecko-americkej obchodnej komory. Až 95 % subjektov očakáva na budúci rok v zámorí lepšie výsledky než v tomto roku. Nových zamestnancov plánuje prijímať 76 % z ich celkového počtu.
      Thomas Zielke, ktorý zastupuje vo Washingtone záujmy nemeckej ekonomiky, uviedol, že investori z Nemecka považujú podmienky na podnikanie v Spojených štátoch za prvotriedne. Dodal, že je však nevyhnutné, aby sa problém takzvaného fiškálneho útesu prekonal čo najskôr. Ak sa demokrati a republikáni v Kongrese nedohodnú na predĺžení daňových úľav pre menej solventných Američanov, od začiatku januára automaticky nadobudne platnosť zníženie rozpočtových výdavkov a zvýšenie daní. V tom prípade sa sťažia podmienky na zotavovanie sa americkej ekonomiky. Prezident Barack Obama však na rozdiel od súčasnosti žiada zrušiť daňové úľavy pre boháčov.
      Zielke pri predstavovaní správy v New Yorku v pondelok (3. 12.) večer miestneho času uviedol, že 65 % nemeckých firiem v Spojených štátoch dosiahlo tento rok vyššie tržby. Znamená to, že v porovnaní s vlaňajškom si 230 podnikateľských subjektov zvýšilo celkový príjem, z nich sa darilo najmä stredne veľkým.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona