Nemecké banky zápasia s nízkymi úrokmi, potrebujú strategické zmeny

NETKY.SK • 13 Január 2016, 09:21 • 2 min
Nemecké banky zápasia s nízkymi úrokmi, potrebujú strategické zmeny

FRANKFURT - Nemecké banky musia urobiť viac, aby sa vysporiadali s efektmi mimoriadne nízkych úrokových sadzieb na zisky. V utorok to vyhlásil šéf nemeckého úradu pre dohľad nad finančnými trhmi (Bafin) Felix Hufeld.

slovakia

left justify in out

Väčšina bánk má stále dostatočné rezervy na to, aby vydržali obdobie nízkych sadzieb. Hufeld však upozornil na to, že zisky bánk výrazne poklesnú, ak podmienky lacných úverov budú pokračovať s tým, že ani rast okamžite situáciu nevyrieši.


"Banky majú možnosti, aby konali, mali by ich využiť,“ povedal Hufeld. Napríklad by mohli znižovať náklady a upraviť podnikateľské modely tak, aby sa viac spoliehali na príjmy, ktoré nezávisia od úrokových sadzieb. Mali by sa podľa neho tiež uistiť, že ich služby stoja adekvátnu cenu. "Nerobiť nič, len čakať na to, kým strašidlo nízkych sadzieb zmizne, by aspoň pre niektoré banky znamenalo, že by po častiach umierali,“ povedal Hufeld.


Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank práve uskutočňuje strategické zmeny. Druhá najväčšia banka Commerzbank čaká na to, kým začne pracovať nový šéf spoločnosti, ktorý stanoví strategické smerovanie banky v nasledujúcich rokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies