Nemecké automobilky Daimler, Audi a BMW kupujú od Nokie navigačnú službu Here

NETKY.SK • 3 August 2015, 09:45 • 2 min
Nemecké automobilky Daimler, Audi a BMW kupujú od Nokie navigačnú službu Here

ESPOO/BERLÍN - Konzorcium nemeckých automobiliek Audi, BMW a Daimler kupuje od Nokie jej navigačnú službu Here za 2,8 miliardy eur. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Dnes to oznámil fínsky koncern rovnako ako automobilky. Audi, BMW a Daimler budú mať v Here rovnaký podiel, žiadna z automobiliek nemá záujem o väčšinu. V prípade schválenia príslušných regulačných orgánov by sa transakcia mala dokončiť v 1. kvartáli 2016.

 

Digitalizácia je v automobilovom priemysle veľkou témou budúcnosti. Automobilky rovnako ako technologické koncerny, ako Google alebo Apple, vyvíjajú autonómne autá, ktoré potrebujú veľmi precízne mapy. Služba Here bude podľa šéfa BMW Haralda Krügera hrať "kľúčovú úlohu pri digitálnej revolúcii mobility". Šéf Daimleru Dieter Zetsche zasa označil vysoko precízne digitálne mapy za rozhodujúci stavebný kameň mobility budúcnosti.

 

Nokia sa zbavuje svojej divízie máp, aby sa mohla sústrediť na svoje kľúčové aktivity v oblasti telekomunikačných sietí a aby mohla kúpiť svojho konkurenta Alcatel-Lucent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona