Nemecké aerolínie žiadajú transparentnejšie a nižšie letiskové poplatky

NETKY.SK • 10 Február 2016, 18:21 • 2 min
Nemecké aerolínie žiadajú transparentnejšie a nižšie letiskové poplatky

FRANKFURT NAD MOHANOM - Asociácia Barig, ktorá združuje zhruba 100 nadnárodných leteckých spoločností, žiada transparentnejšie a nižšie poplatky na nemeckých letiskách.

slovakia

left justify in out

Barig plánuje rokovania so zodpovednými o štruktúre nákladov, ktoré sú základom pre poplatky, napríklad za kontroly cestujúcich, pristátia a vzlety, či za bezpečnostné a dispečerské služby. I keď viaceré letiská už podobným spôsobom pracujú, Nemecko stále patrí k najdrahším lokalitám.

 

Generálny tajomník Barigu Michael Hoppe ako príklad uviedol nedávne zvýšenie poplatkov za bezpečnostné služby. V medzinárodnom porovnaní existuje viacero letísk ako Amsterdam, Brusel či terminál 2 na londýnskom letisku Heathrow, kde sú kontroly cestujúcich oveľa efektívnejšie než v Nemecku.

Letecké spoločnosti vidia možnosti úspor aj v prípade poplatkov za dispečerské služby a v pristávacích a vzletových poplatkov. Barig požaduje od prevádzkovateľov letísk prísnejšiu disciplínu a pri veľkých stavebných projektoch aj úzku spoluprácu s aerolíniami, ktoré budú hlavnými používateľmi novej infraštruktúry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies