Nemecká vláda pohrozila sankciami migrantom, ktorí sa odmietnu integrovať

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 09:09 • 2 min
Nemecká vláda pohrozila sankciami migrantom, ktorí sa odmietnu integrovať

BERLÍN - Migranti, ktorí sa odmietnu naučiť nemčinu a nájsť si prácu, budú čeliť postihom vrátane skrátenia doby, ktorú budú môcť stráviť v Nemecku. Uviedol to nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Minister chce podľa vlastných slov prepojiť "úspešné dokončenie integrácie s dĺžkou času, ktorú môže tá-ktorá osoba stráviť v Nemecku".

 

Príslušný nový legislatívny návrh plánuje de Maiziere predložiť ešte do mája tohto roku. Jeho súčasťou majú byť aj obmedzenia týkajúce sa miesta bydliska migrantov, ktoré by mali zabrániť vytváraniu get.

 

Žiadatelia o azyl budú musieť bývať tam, "kde to my - ako štát - budeme považovať za vhodné, a nie tam, kde to budú považovať za vhodné migranti," povedal šéf nemeckého rezortu vnútra.

 

V roku 2015 prišlo do Nemecka približne 1,1 milióna utečencov a migrantov, teda najviac od skončenia druhej svetovej vojny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies