Nemecká vláda podporuje politiku ECB

NETKY.SK • 6 August 2012, 11:29 • 2 min
Nemecká vláda podporuje politiku ECB

Nemecká vláda podporuje politiku ECB - Svet Nemecká vláda jasne podporila menovú politiku Európskej centrálnej banky (ECB), ktorou bojuje proti dlhovej kríze eurozóny. Prezident ECB Mario Draghi totiž podľa Berlína dal dôrazne najavo, že krízu môžu vyrieš

slovakia

left justify in out

img

Nemecká vláda jasne podporila menovú politiku Európskej centrálnej banky (ECB), ktorou bojuje proti dlhovej kríze eurozóny. Prezident ECB Mario Draghi totiž podľa Berlína dal dôrazne najavo, že krízu môžu vyriešiť len politici, nie intervencie ECB.

"Spolková vláda nemá žiadne pochybnosti o tom, že všetko, čo robí Európska centrálna banka, zostáva v rámci jej mandátu," uviedol hovorca nemeckej vlády Georg Streiter. Dodal, že v tejto situácii je potrebná vzájomná podpora.

Niektorí nemeckí politici ostro kritizovali Draghiho, ktorý minulý týždeň v podstate prisľúbil, že ECB je pripravená pokračovať v nákupe dlhopisov krajín zasiahnutých dlhovou krízou, ako sú Španielsko a Taliansko, ak ich vlády požiadajú o pomoc z eurovalu.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies