Nemecká vláda odporučila poslancom tureckého pôvodu necestovať do Turecka

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 17:00 • 2 min
Nemecká vláda odporučila poslancom tureckého pôvodu necestovať do Turecka

BERLÍN - Nemecké ministerstvo zahraničných vecí odporučilo poslancom tureckého pôvodu, aby sa nateraz vyhli ceste do Turecka.

slovakia

left justify in out

Domnieva sa totiž, že ich bezpečnosť v Turecku momentálne nie je možné zaručiť. S odvolaním sa na informácie týždenníka Der Spiegel o tom dnes informovala agentúra DPA.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan minulý týždeň kritizoval zákonodarcov nemeckého Spolkového snemu (Bundestag) za prijatie uznesenia, ktoré označuje masové zabíjanie Arménov osmanskými Turkami počas prvej svetovej vojny za genocídu.

 

Erdogan sa v kritike zameral najmä na 11 poslancov tureckého pôvodu, ktorí za zmienenú rezolúciu hlasovali, pričom ich označil za predĺženú ruku kurdských povstalcov v Turecku. Vyhlásil tiež, že títo poslanci "s tureckosťou nemajú nič spoločné", ich krv je "skazená" a mali by podstúpiť krvné testy a dokázať, že sú Turkami.

 

Viacerí nemeckí poslanci tureckého pôvodu sa odvtedy stali terčom vyhrážok a niektorí podľa týždenníka Spiegel už aj zrušili obchodné cesty či dovolenky, ktoré si v Turecku naplánovali.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies