Nemecká vláda odmieta vyššiu daň z nafty

NETKY.SK • 21 December 2015, 09:49 • 2 min
Nemecká vláda odmieta vyššiu daň z nafty

BERLÍN - Nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt v pondelok odmietol výzvy na zvýšenie spotrebnej dane z motorovej nafty.

slovakia

left justify in out

Dieselovú technológiu označil za významný príspevok k znižovaniu emisií oxidu uhličitého. Na zavedenie vyššej dane z nafty v prípade súkromných dieselových vozidiel vyzvala minulý týždeň nemecká agentúra pre ochranu životného prostredia. Poukázala pritom na škodlivé dopady z dôvodu emisií oxidu dusíka.

 

"Nepovažujem za potrebné meniť spôsob zdaňovania," uviedol Dobrindt pre denník Bild. "Existujú presvedčivé dôvody v prospech ďalšej podpory dieselovej (technológie). Vďaka úsporám pri spotrebe CO2 dieselová technológia významnou mierou prispieva k dosiahnutiu našich klimatických cieľov," povedal minister. Požiadavku environmentálnej agentúry zakázať dieselovým autám vstup do centier miest označil za "absurdnú".

 

V reakcii na škandál s falšovaním emisných testov v automobilke Volkswagen sa na stranu dieselovej technológie postavili viacerí nemeckí politici, ktorí odmietli jej démonizáciu. Najväčšia európska automobilová skupina v septembri priznala, že v USA zavádzala regulačné úrady, keď do svojich dieselových motorov inštalovala softvér umožňujúci zatajiť skutočný objem emisií oxidu dusíka. Nemecká asociácia automobilového priemyslu tvrdí, že zatiaľ neeviduje signály klesajúceho dopytu po dieselových vozidlách na domácom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies