Nemecká vláda je sklamaná, ekonomika nerastie takým tempom ako by si želala

NETKY.SK • 10 Október 2017, 19:48 • 2 min
Nemecká vláda je sklamaná, ekonomika nerastie takým tempom ako by si želala

BERLÍN - Nemecká ekonomika by tento rok mala zaznamenať rast na úrovni 2 %. To je najnovšia prognóza nemeckej vlády, ktorú v stredu 11. októbra zverejní nemecká ministerka hospodárstva Brigitte Zypriesová.

slovakia

left justify in out

Nový odhad predstavuje výrazné zlepšenie prognózy oproti pôvodne predpokladanému rastu na úrovni 1,5 % a zároveň najvýraznejší rast nemeckej ekonomiky od roku 2011, uviedol pre agentúru Reuters zdroj oboznámený s vládnou prognózou. Vláda by navyše mala oznámiť aj zlepšenú prognózu rastu na rok 2018. Zatiaľ čo v aprílovom odhade uvádzala pre budúci rok rast na úrovni 1,6 %, podľa novej prognózy by hrubý domáci produkt mal vzrásť o 1,9 %.

 

V roku 2016 zaznamenala nemecká ekonomika rast na úrovni 1,9 %. To bolo najvýraznejšie tempo rastu za posledných päť rokov. Okrem zvýšených vládnych výdavkov k tomu prispela súkromná spotreba, čo je do veľkej miery dôsledok nízkej miery nezamestnanosti. Nový vládny odhad vývoja ekonomiky sa tak dostane do súladu s najnovšou prognózou Medzinárodného menového fondu (MMF). Ten dnes zlepšil odhad tohtoročného rastu nemeckej ekonomiky na 2 %. V budúcom roku očakáva rast na úrovni 1,8 %.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona