Nemecká vláda dementovala, že by Sýričanom poskytla povolenia na 3 roky pobytu

NETKY.SK • 26 September 2015, 17:03 • 2 min
Nemecká vláda dementovala, že by Sýričanom poskytla povolenia na 3 roky pobytu

BERLÍN - Nemecká spolková vláda dnes ústami hovorkyne dementovala obsah materiálu spravodajského týždenníka Der Spiegel, v zmysle ktorého mali žiadatelia o azyl zo Sýrie dostať v Nemecku hneď povolenie na pobyt na tri roky.

slovakia

left justify in out

Podľa periodika, ktoré sa odvolalo na nemenované koaličné zdroje, si v Úrade spolkovej kancelárky mali z toho postupu sľubovať zníženie pracovnej záťaže Spolkového úradu pre migráciu a utečencov. Ten by sa tak podľa predstáv mohol vo väčšej miere koncentrovať a rýchlejšie vybavovať žiadosti o azyl s menej reálnymi šancami na úspech, napríklad prisťahovalcov z balkánskych štátov.
Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.


Nemecký spolkový rezort vnútra dal už v piatok najavo, že až do 30 percent žiadateľov o azyl iba predstiera, že pochádza zo Sýrie, pričom v skutočnosti pochádzajú z iných štátov.


Spolková republika je konfrontovaná v súčasnosti s bezprecedentnou vlnou migrantov, ktorých denne masívne pribúda.


V Berlíne sa množia hlasy o nevyhnutných reštriktívnych opatreniach, ktorých teoretická podoba sa však líši v závislosti od politickej príslušnosti navrhovateľov. Pribúdajú aj hlasy varujúce pred neúmerne sa zvyšujúcim rizikom teroru v súvislosti s nemožnosťou zodpovedne overiť identitu tak obrovského počtu prisťahovalcov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona