Nemecká vláda chce rozšíriť počet bezpečnostných kamier na ochranu občanov

NETKY.SK • 26 Október 2016, 18:17 • 2 min
Nemecká vláda chce rozšíriť počet bezpečnostných kamier na ochranu občanov

BERLÍN - Nemecká vláda chce kvôli množiacim sa prejavom násilia v mestách rozmiestniť viac kamier v nákupných centrách a na parkoviskách. Predpokladá to návrh zákona vypracovaný spolkovým ministerstvom vnútra, o ktorom dnes informovali regionálne noviny Ruhr Nachrichten i tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zmena legislatívy by mala uľahčiť inštaláciu bezpečnostných kamier predovšetkým súkromným prevádzkovateľom. Pri zvažovaní ich umiestnenia by sa v budúcnosti mala osobitým spôsobom zohľadniť bezpečnosť obyvateľstva, vyplýva z návrhu, ktorý vznikal pod vplyvom násilných akcií v Ansbachu, Würzburgu či Mníchove v uplynulých mesiacoch.


Momentálne je návrh v medzirezortnom pripomienkovom konaní. Menšia z koaličných strán - sociálni demokrati z SPD - však už vyjadrili návrhu zákona z dielne rezortu riadeného Thomasom de Maizierom z Kresťanskodemokratickej únie (CDU) podporu. Nemecká opozícia však vo vládnych zámeroch nevidí prínos a varuje pred okliešťovaním základných práv a slobôd.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies