Nemecká spoločnosť Fraport musí obnoviť ponuku na prenájom gréckych letísk

NETKY.SK • 14 Október 2015, 15:22 • 2 min
Nemecká spoločnosť Fraport musí obnoviť ponuku na prenájom gréckych letísk

ATÉNY - Nemecká spoločnosť Fraport by mala do konca tohto roka podpísať dohodu o prenájme 14 gréckych regionálnych letísk po opätovnom formálnom predložení ponuky.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v stredu grécka privatizačná agentúra. Platnosť ponuky na prenájom letísk, ktorý je jednou z najväčších privatizácií v Grécku od začiatku dlhovej krízy v roku 2009, vyprší tento mesiac. Fraport, ktorého Atény vybrali ako preferovaného záujemcu o privatizáciu, musí ponuku opätovne predložiť, aby sa predaj zrealizoval.


Nemecká firma a jej grécky partner, spoločnosť Copelouzos, súhlasili, že uhradia jednorazovú platbu 1,2 mld. eur a ročne budú platiť nájomné v sume zhruba 23 mil. eur za 40-ročný prenájom letísk v obľúbených turistických lokalitách, vrátane ostrova Korfu. Do letísk by okrem toho mali počas obdobia prenájmu investovať celkovo 1,4 mld. eur.


Šéf gréckej privatizačnej agentúry Stergios Pitsiorlas minulý mesiac pre Reuters povedal, že dohoda s Fraportom sa zrealizuje v tomto roku. Potrvá však niekoľko mesiacov, kým licencia začne platiť a Grécko začne dostávať peniaze.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies